Slaap is opnieuw hun superkracht

Deelnemers van het programma getuigen

De slaaptraining en coaching maakt een groot verschil in het leven van de deelnemers.

Anderen gingen je voor en werden geholpen om hun slapeloosheid om te buigen naar gezonde slaap, om hun slaapmedicatie af te bouwen en om gewoon rustiger en meer tevreden te zijn met hun vernieuwde nachtrust.

“Ik heb al enkele jaren een verstoorde slaap. Hoezeer ik ook dacht het goed aan te pakken, er was geen verbetering merkbaar. 

Ondanks alle goede raad van volkswijsheden en medische tips, zag ik geen veranderingen opduiken.
In de loop van het 6-weken programma drong het tot me door dat ik er enkele slechte gewoonten en enkele verkeerde denkbeelden rond slaap op na hield.

Met kleine wijzigingen aan te brengen in mijn gewoonten, merkte ik dat ik dieper ging slapen en minder vaak wakker werd.

Ik weet alvast welke “cocktail” van gewoonten ik voortaan moet aanmeten om nog meer verbetering te verwezenlijken.

Meer dan eens geloof ik in de wisselwerking tussen een gezonde geest, een gezond lichaam en een gezonde diepe nachtrust. Bedankt Claudine!”

— Maaike De Troch – Vandeputte Safety

“Ik heb 6 weken lang het traject mogen volgen en ik zou het iedereen aanraden die moeite heeft met slapen.

Persoonlijk heb ik veel geleerd over de manier waarop en hoeveel ik slaap aan de hand van mijn slaapdagboek. Tijdens heel het traject kreeg ik dagelijks kleine delen theorie (in de vorm van een video of cursus) en ook oefeningen die ik zelf kan uitvoeren. Op elk moment kon ik via het platform een bericht sturen of commentaar toevoegen. Daar werd altijd tijdig en professioneel op gereageerd.

Dankzij Sleepcompass heb ik nu een ander beeld gevormd over slapen en alle frustraties die daarmee gepaard gingen die zijn vervlogen. Na het traject kan ik nu nog 5 maanden blijven oefenen op het platform en daar ga ik zeker gebruik van maken.”

— Nathalie Ye, Worldline

“Beste Claudine,

Sinds meer dan 5 jaar, na de dood van mijn man, sliep ik met antidepressiva of slaappillen wanneer ik te moe werd, anders was het max. 3 tot 5 uur slaap per nacht.

Het leek mij een onmogelijke doelstelling om me een hele nacht zonder medicijnen te laten slapen.

Maar uw platform van oefeningen, uw audio’s, die me hebben me tot rust gebracht en ontstresst, uw video’s in uw aanmoedigingen hebben me tot  succes geleid. Ik slaap hele nachten en vooral diep zonder iets te nemen, ik slaap ook makkelijk weer in en ik ben ertoe gekomen om naar mijn lichaam te luisteren.

Je leerde me te slapen, te ontspannen door me te leren mijn gedachten en mijn lichaam te beheersen.

Een grote dank aan Claudine”

— Maria-Luisa Bonifacio, Deutsche Bank

“Het coachingtraject bij Sleepcompass heeft me weer inzicht gegeven in mijn slaappatroon.

Ik kreeg nuttige tips om dat negatieve patroon te leren doorbreken.
Gaan slapen is opnieuw een lust en geen last meer. Mijn slaap is voor de eerste keer in jaren weer een moment van rust.

— Murielle Sterkendries, VRT

“Ik heb een verstoorde slaap die mij bij periodes best verveelt. Ik ben moe en chagrijnig, en geraak precies niet terug in een goed slaapritme.

Dankzij de online slaaptraining/ coaching van Claudine, Sleepcompass heb ik meer controle over mijn slaapprobleem gekregen. Ik kreeg veel tips, kon kiezen tussen filmpjes of een werkboek lezen, en werd door Claudine goed mee opgevolgd. Na zes weken kan ik zeggen dat ik veel beter slaap. En mocht het probleem terugkeren, dan heb ik nu een boel handige tools en inzichten in handen die ik kan testen en proberen om het terug op het goede spoor te krijgen. Belangrijk is wel alles los te laten. Gewoon overgeven aan het proces en de opdrachtjes van Claudine. Niet te veel nadenken maar doen en dan volgt beter slapen vanzelf. Één van mijn belangrijkste inzichten is namelijk dat wanneer je je te erg focust op slaap, het een beetje een vicieuze cirkel wordt. Laat het los, volg Claudines opdrachten en kennis en het kan alleen maar beteren!

— Sarah De Laet, VRT

“Ongeveer een jaar lang had ik last van zware slaapstoornissen (herhaalde slapeloze nachten) die (waarschijnlijk) uiteindelijk mijn mentale staat hadden beïnvloed (angsttoestanden…)

Ik probeerde dit probleem te beheersen met korte termijn effectieve (benzodiazepine-achtige) slaappillen die snel een verslaving creëren…

Het Sleepcompass programma werd mij toen voorgesteld door mijn werkgever. Ik was terughoudend, omdat dit programma (covid19 verplicht) gebaseerd is op moderne communicatiemiddelen (internet, pc, tablet, smartphones) waar ik uiteindelijk een echte fobie voor heb ontwikkeld. Maar ik wilde geen nee zeggen tegen die “uitgestoken hand”.
Het programma is onder andere gebaseerd op relaxatietechnieken (ademhaling/mindfulness, etc.) waarvoor ik a priori niet erg ontvankelijk ben. Maar ik was vastbesloten om het spel zo veel mogelijk te spelen…

Mijn pogingen om de oefeningen te volgen zijn altijd zeer moeizaam geweest, maar ik heb er altijd voor gezorgd dat ik de website met veel inzet heb gevolgd.

De eerste drie weken zag ik geen verbetering.
Maar door persoonlijke follow-up gaf de «coach» me een aantal eenvoudige maar beslissende adviezen om mijn slaap te verbeteren.

Ik weet nog steeds niet precies hoe, maar het is een feit dat mijn slaap de laatste drie weken van het programma aanzienlijk is verbeterd. Ik denk dat de determinanten van die verbetering zijn:

  • eenvoudig maar nauwkeurig advies over hoe de behoefte aan slaappillen geleidelijk afbouwen
  • “Hygiëne”-regels die ’s avonds in acht moeten worden genomen (met name alcoholconsumptie)
  • strikte controle van de tijd die je doorbrengt in bed

Ik vond niet de ideale slaap na het programma (de waarschijnlijke oorzaak is een zekere verminderde aandacht van mijn kant sinds het einde van het programma) maar ik kwalificeer deze kleine verstoringen van mijn slaap als zeer banaal. Hoe het ook zij, het belangrijkste is zonder twijfel dat ik geen ernstig slaapprobleem meer heb, ik gebruik geen slaappillen meer; ik hoop echt uit die sleur te zijn…

Kortom, het Sleepcompass programma was voor mij een klein wonder – dat ik echt niet had verwacht.

Dus bedankt aan Claudine voor de hulp om een belangrijke moeilijkheid in mijn leven te overwinnen…”

— Pierre Bodin, Worldline

“De kracht van deze cursus is dat velerlei factoren van het slapen worden besproken zoals de slaapomgeving, slaaptijden, fysieke en psychische aspecten, …
De cursus zit vol fijne tips en is goed te volgen.

Ik lig minder lang wakker en in die tijd ben ik meer ontspannen.
Ik heb gemerkt dat het belangrijk is alle adviezen precies op te volgen.

De slaapcursus is mij zeer goed bevallen, behulpzaam en zeker aan te raden.”

— Soumia Bahoujabour, Deutsche Bank

corporate klanten