FAQ

FAQ

De meest gestelde vragen en antwoorden

Alle volwassenen die kampen met een verstoorde slaap en meerdere keren per maand slecht slapen. En mensen die aan slapeloosheid lijden, die wekelijks meerdere keren last hebben van slecht inslapen en of doorslapen. Of je werkt met flexibele uurroosters zodat je slaapritme in de war geraakt.

Indien er medische redenen zijn voor het slecht slapen: pijnklachten, apneu, bewegende benen syndroom of andere klachten dan kunnen die best eerst medisch onder controle worden gebracht, daarbij kan deze slaaptraining ondersteunend zijn om op eigen kracht meer meester worden over zijn slaap.

De structuur van elke week:

 • Kennis, info en technieken deel ik van maandag tot donderdag met een werkboek, video’s en audio’s.
 • Je ontvangt de synthese op vrijdag en kan in het weekend alles verder oefenen en bekijken.
 • Je vult elke dag je slaapdagboek in, hiermee bepalen we je slaapefficiëntie die we zullen verhogen in de zes weken van slaaptraining
 • Nood aan extra ondersteuning ; schrijf me een e-mail en ik zal antwoorden binnen 24u, beloofd
 • Jouw slaapprobleem is uniek daarom neem ik zelf contact via e-mail met je om jouw specifieke situatie te verbeteren, indien je dat waardeert.
 • Je zal ongeveer 15 minuten per dag moeten vrijmaken tussen slaapdagboek invullen en nieuwe info verwerken.

Je zult 35 films, 12 audios en een werkboek van 100 pagina’s ontvangen om mee te werken en stap voor stap je slaap te verbeteren. Ook wordt wekelijks je slaapefficiëntie berekend via het bijhouden van je slaapdagboek online.

De slaaptraining/ coaching methode is opgebouwd volgens 4 fundamenten:

 1. Slaaphygiëne, stap voor stap te implementeren
 2. Gedrag; slaaprestrictie en stimuluscontrole om je slaapprobleem definitief op te lossen
 3. Ombuigen van limiterende gedachten, hoe kan je slaap weer zien als een zalige tijdsbesteding
 4. Relaxeren, zelf slaap induceren is mogelijk maar hoe pak je dat op een intelligente en wetenschappelijk gefundeerde manier zelf aan.
 1. Je vult eerst de slaapscan in. Deze is een evaluatie van je huidig slaapprobleem. Het resultaat geeft ook aan of het aangewezen is om het programma te volgen of niet.
 2. Je betaalt.
 3. Je krijgt een bevestigingsmail
 4. Je kan de volgende maandag opstarten, het programma neemt 6 weken in beslag en je kan 6 maanden actief blijven op het platform. 
 5. Pause: indien nodig voor jou kan je het programma tijdens het verloop tot 2 weken stilleggen, je hebt bijvoorbeeld een tripje geboekt of je bent even ziek, dan kan je later de draad weer oppikken.

Wat als ik onderweg vragen en of problemen heb?
Het is normaal dat je in een zes weken proces riskeert vast te komen zitten. Omwille van een technisch probleem op het platform of je vindt iets moeilijk, je hebt vragen, je ziet weinig vooruitgang op een bepaald moment, je wil over jouw specifieke omstandigheden communiceren, dat kan. Alle redenen gelinkt aan het programma zijn goed om me een e-mail te zenden met je vraag claudine@sleepcompass.be. Ik zal binnen de 24u antwoorden.

Voor de online slaaptraining kan je voor de maandag van je start me een e-mail zenden met je verzoek tot terugbetaling: claudine@sleepcompass.be. Eens de training start, kan je geen terugbetaling meer ontvangen.

Indien je hebt ingeschreven voor de formule met 2 live coachings one-to-one, dan kun je deze afzeggen tot 48 uren voor de eerste afspraak. Zend me een e-mail met je verzoek tot terugbetaling: claudine@sleepcompass.be.

Omdat je als volwassen persoon slaapproblemen hebt.
Omdat je je slaapprobleem wil oplossen of je slaapmedicatie wil afbouwen. Omdat je weet dat slaap iets natuurlijks is, dat jezelf kan verbeteren mits je de goede begeleiding krijgt.
Jouw slaapproblemen worden vooral veroorzaakt door stress en/of piekeren en /of gespannen zijn.

Of je werkt met flexibele uurroosters zodat je slaapritme in de war geraakt.

Je ondervindt vaak dat je slecht inslaapt ( meer dan 30min wakker alvorens in te slapen) en/of je wordt ’s nachts wakker (langer dan 20 minuten wakker zijn voordat je weer inslaapt) en/of je wordt een uur of meer wakker, vroeger dan je wekker.

Als er geen onderliggende medische aandoening je slapeloos maakt, dan ben je met deze online slaaptraining en coaching op het juiste adres opdat slaap weer natuurlijk verloopt dankzij jouw inzet en mijn begeleiding!

Deze slaaptraining is compleet gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-I) Deze therapie is wetenschappelijk bewezen de beste methode om slapeloosheid aan te pakken , ook op lange termijn.
In 2016 deed het Amerikaanse college van artsen een mijlpaal aanbeveling. Een commissie van vooraanstaande slaapartsen en wetenschappers evalueerde alle aspecten van de werkzaamheid en veiligheid van CGT-I ten opzichte van standaard slaappillen. Gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift ‘Annals of Internal Medicine ‘ , de conclusie van deze uitgebreide evaluatie was: “CGT-I moet worden gebruikt als de eerste lijn behandeling voor alle personen met chronische slapeloosheid, niet slaappillen”

De ontspanningstechnieken zijn gebaseerd op mindfulness en biofeedback, dus evidence based.

De positieve psychologie is gebaseerd op cognitieve gedragstechnieken, ook rijkeliijk evidence based aangetoond.

In het online programma zullen we persoonlijke contact hebben aan de hand van de gegevens van je slaapdagboek. Ik zal je schrijven wanneer ik denk te zien dat je iets vergeet of niet  toepast ook om je aan te moedigen.

Het is mogelijk om 2 uur persoonlijke begeleid te worden wanneer je weet dat je persoonlijke aandacht en extra motivatie nodig hebt om het beste te halen uit het 6-weken programma. In de persoonlijke coaching delen we bijkomende  hulpmiddelen die aangepast zijn op jouw nood en niet gedeeld worden in het online programma.

Je kan voor de coaching meteen inschrijven , dan starten we wanneer je er de nood toe voelt of wanneer ik de nood ontdek bij jou, of na de zes weken periode van de training omdat je bijkomend resultaat wilt bereiken.

Past het programma bij jou? Zou je het leuk vinden om het te volgen?

Kijk hier alvast naar enkele video’s als voorsmaakje.